Ana içeriğe atla

Bağlılık mı? Bağımlılık mı?

  


Bağlılık mı? Bağımlılık mı?

Sensiz yapamam dediklerimiz, bir dediğini iki etmediklerimiz,  yokluğuna dayanamadıklarımız... 

Bağlılık mı? Bağımlılık mı?




Yorumlar

  1. Çok hoş ve sıcacık bir anlatım olmuş. 2 harf farklı bununla birlikte aralarındaki anlam o kadar farklıki.RAB'imiz bizi gerçek anlamda doğru yere bağlılığımızın sebeplerini oluşturmayı nasip etsin 🌹

    YanıtlaSil
  2. Süperrrr

    YanıtlaSil
  3. "Bağımlılık kalkınca bağ başlar... " Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. İkisini iyi ayırt etmek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Belki de hiç bakmadığımız yerde, hep içimizde olan...Çok anlamlı. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. İnsan yapamaz sanıyor takı bilinci açılana kadar ...çok anlamlı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Kelimelerdeki küçük farkı bulmak herşeyin farkına varmamızı sağlıyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. İlişkilerdeki bağ, gerçekten güzel bir şeydir. Seçeneklerin arasından sadece o kişiyi seçmek, hatta en mantıklı seçenek olmasa bile, sadece orada olduğu için onu seçmeyi tercih ettiğinde ya da kalabalığın içinden de seçildiğinde mutluluk ve neşe verir.
    Ancak bu duyguyu bağımlılıktan ayıran çok ince bir çizgi vardır. Güzel bir şekilde açıklandı, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. İlişkilerdeki bağ, gerçekten çok güzel bir şeydir. Seçeneklerin arasından sadece o kişiyi seçmek, hatta en mantıklı seçenek olmasa bile, sadece orada olduğu için onu seçmeyi tercih ettiğinde ya da kalabalığın içinden de seçildiğinde mutluluk ve neşe verir.
    Ancak bu duyguyu bağımlılıktan ayıran çok ince bir çizgi vardır. Güzel bir şekilde açıklandı, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bağımlılıklari anlayamadığımız da bize hazlarimizla acılarımızı satın aldırır.

    YanıtlaSil
  12. A wonderful seminar which guided me to know the exact nature of human life. I would like to thank Selma Yarligan Uysal who is not only my professor but also she cares about me like her daughter. Additionally I would recommend this amazing seminar for all reads my comments and surely you will learn so many things.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel emeğinize sağlık,
    (IM) eki sadece oysa, aradaki fark,
    Ben-im, can-im derken de bu ekleri kullanıyoruz, sadece olmasını istediğimiz, ama hiçbir zaman Bizim olmayan ve olmayacak.
    😔😔

    YanıtlaSil
  14. Bağımlılık mı bağlılık mı birbirine çok yakın evet ama bağımlı olduğumuzda hayatımızı nasıl zorlaştırdığını bende bu eğitimi aldıktan sonra daha iyi anladım ve ayırt etmeye başladım bu eğitimi herkese tavsiye ederim uygulandığında hayatında bir çok şey kolaylaşır düzene girebilir bende bu eğitimde bana emek veren hocalarıma minnetarım

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel emeğinize sağlık ☺️☺️

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel ve anlamı çok derin…

    YanıtlaSil
  18. Bağımlı olmadan birine bağlı kalabilmek, gidebilecekken kalmak, başka seçeneğin olmasına rağmen gitmemek... Belki insanın egosuna uygun olan birinin kendisine bağımlı olmasıdır ama kıymetli olan bağlılıktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O farkı fark edebilmek ümidiyle...

      Sil
  19. Adsız1/02/2024

    Bağlı olma zor ama yapabilirsek ilişki sürer. Hep düşündüm okurken bağlımı yım, bağımlı mı?

    YanıtlaSil
  20. Adsız4/25/2024

    Kıymetli olan 2. bir seçeneğin olduğu halde O'nu tercih etmekti.. Bırakabilecek gücün varken bırakmamaktı.. Biz seçeneksiz kalmayı bağlılık zannettik.. Halbuki ancak başkasını seçebilecek özgür insanlar bağlı kalabilirler.. Sadece özgür insanların sadakatine güvenilebilir.. Bağımlı insanın sadakatine güvenilmezdi..
    Özgürleşebilmemiz ve özgür insanlar yetiştirebilmemiz dileğiyle..Emeğinize sağlık, çok güzel bir video olmuş.

    YanıtlaSil
  21. Hüsna Şule A.4/25/2024

    Bağımlılıklardan kopup, bağlılıkla inşaa ettiğimiz süreçlere inşallah…

    YanıtlaSil
  22. Adsız4/25/2024

    Bağlılık ve bağımlılık bu kadar güzel anlatılabilir bir videoyla, elinize sağlık gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Adsız4/25/2024

    En çok karıştırdıklarımızdan...

    YanıtlaSil
  24. Sudegül4/25/2024

    Bütün mesele tanımlamadan geçiyor… Anlamları deşifre ettiğimizde çözümüde bulmuş oluyoruz aslında.

    YanıtlaSil
  25. Doğru yerde bağımlı olmazsa mutlaka yanlış şeylere bağımlı oluyor insan. Bağlı olan sadakatli olur vefalı olur itaatkar olur bunlar bilinçli bir tercih ve bir süreliğine olur.
    bağımlılık zor be yaaaaa

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi Taraftasın?

Bu Taraf… Alışveriş üzerine alışveriş içerisinde, Oradan oraya git gel, Olmadı sanal alemde mağazaları dolaş dur, Bir tıkla sipariş ver,  Al, al, al ama doyma…   Yeni yıl geliyorrrr… Ne kadar da güzel bir zaman… Süsleyelim evlerimizi, bahçemizi, ah bir de kapımızı, Yılbaşı ağacı olmadan olmaz, Üzerinde en güzel süslemelerle… Sokaklar da süslensin, meydanlar, alışveriş merkezleri… Her yer ışıl ışıl olsun,  Sonra bol bol fotoğraflarımız olsun, Her birinde gülümseyen yüzlerimizle pozlar verelim,  Çok önemsediğimiz anılarımıza bir yenisini ekleyelim… Arka fonlara en süslü olanı seçelim… Aaa hediyeler… Onları unutmak olur mu?  Hepsini süslediğimiz ağacın altına dizelim…  En güzel paketleri yaptıralım.  Veee heyecanlı bir bekleyişten sonra,  Yeni yıl sabahı hepsini açalım… Mutlu olalım, hep mutlu…   O akşam evde mi olsak, dışarıda mı? Sonuçta yılın en önemli akşamı,  Çok özel olmalı her şey…  Belki evde kutlanır, sofrada her çeşit meze ve hindiler, mumlar, tatlılar, kuruyemişler… Belki bir o

Affet Bizi Çocuk

Şehitlerle Yeryüzü Bir…  Bayrağını dalgalandıramayan ülke… Her yer o bayrak şimdi! Her yer kırmızı ve yeşil… Her ülkede bir hareket var; amaç belli hedef belli… Kırmızı ve yeşil bir bayrak dalgalanıyor… Her ırk ve milletin elinde sağa sola kıvrılıyor…  Kırmızı ve yeşil renklerle tüm ülkeler bezendi birbirine… Çocuk, genç ve yaşlı bir arada… İnsan olan bir arada bayrakları bir, Yürüyor, yürüyor insan için, insanlık için, mahsun için… Bir yerde ki savaş, her yerde barış oldu! Yeryüzü tek bayrak oldu,  Yeryüzü ilk defa hem fikir oldu! Dil, ırk, renk ayırmadan… Çünkü orada savaş yok…  Savaş yok! Çocuklarla, Hastalarla, Hastahanelerle, Bebeklerle, Sivillerle yeryüzü hiç savaşmadı… Savaş yok! Saldırganın cinsi türü belli değil, yabancı yeryüzüne… Saldırı hayret verecek kadar farklı yeryüzüne, Bir taraf farklı insanlıktan uzaklıkta…  Ve… Yeryüzü merak etti bayrağın insanlarını,  Yeryüzü hayran kaldı bayrağın insanına, sağlam duruşuna! Hayranlığı merakına sebep oldu… Merakı imanına ulaştı…  İm